“Ik ontdekte iets: creativiteit.”


Zingeving is iets waar ik mijn hele leven al mee bezig ben. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik iets doe wat betekenisvol is. Voor de wereld. Ik wilde altijd anderen helpen. Ik wist alleen niet zo goed hóe. Ik denk omdat ik mij nooit zo echt goed verdiept had in welke kwaliteiten ik van nature heb en hoe ik die voor de wereld kon inzetten.

In mijn werkende leven was het altijd een ‘struggle’, omdat ik op zoek was naar dé droombaan. Ik wist het gewoon niet. Wat mijn droom en mijn passie nu echt waren. In mijn werk rolde ik van het één naar het ander. In de ontwikkelingssamenwerking en in de zorg. Mijn droom was eigenlijk simpelweg ‘gelukkig zijn’ en ‘moeder worden’. Meer kon ik niet bedenken. Behalve dat ik graag mensen wil helpen, en dat ik blij werd van reizen, natuur en creatief bezig zijn. Uiteindelijk heb ik jarenlang een kantoorbaan in de non-profit sector gehad.

Op mijn 40e (in tijden van corona) kreeg ik enorm veel stress van deadlines van een kantoorbaan. Ik miste zingeving. Ik wilde de ruimte en de stilte ervaren van het thuis zijn. Om te bedenken waar ik nu blij van word en wat mijn volgende stap zou zijn. Ik ontdekte dat ik vooral één ding erg miste in alles wat ik gedaan heb, en dat was: creativiteit. Vanaf dat moment leefde ik op. Ik deed veel creatieve dingen. Ik startte de vierjarige hbo kunstopleiding aan de academie ’t vrije pad in Opheusden. Ik startte een yoga docenten opleiding. Voor mij is dat een gouden combinatie, om met mijn hoofd, hart en handen te werken!

De kunstopleiding (en het leven) bracht mij verder in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik zag de kracht van creativiteit en het kunstzinnig werken, en wat dat vertelt over mij, als persoon. De kleuren die ik gebruik, de tonen die ik zet, hoe ik omga met loslaten en werken binnen kaders. Wat ik wel en niet leuk vind. Welke kwaliteiten ik heb waar ik makkelijk bij kan. Ik was verrast van de interne wijsheid die binnen in mij leefde. Kunst, filosofie, poëzie, en het creatieve schrijven gaven mij de spiegels daarvoor. En nu wist ik het: dit geeft mij zingeving. Ik lachte weer!

Dat gun ik andere mensen ook. Dat zij doen waar zij blij van worden en van betekenis zijn. Mijn missie is daarom om zingeving via creativiteit en het kunstzinnig werken te stimuleren. Lekker doen en ervaren, met hoofd, hart en handen. Op spelende, vrolijke en luchtige wijze. Dat ben ik. En dáár ligt mijn kracht, en dat is waarin ik geloof. Alleen dan kun je groeien en bloeien!

…mijn kwaliteiten zijn:
“Liefdevol/ aardig, energiek, vrolijk, nieuwsgierig, open, creatief, pragmatisch, non-conformistisch, sportief!”

…mijn waarden zijn:
“Liefde, creativiteit, natuur, bewegen, plezier, wijsheid en tijd.”